Bitcoin: Onko keskitetty, kolmansien osapuolten altistuminen eteenpäin?

Rakentavaa institutionaalista kiinnostusta saavasta Bitcoinista on tulossa melko normi näinä päivinä. Itse asiassa, vaikka jotkut organisaatiot ovat julkisesti maininneet kiinnostuksensa salaustuotteeseen, toiset ovat menneet pidemmälle ja sijoittaneet, kaikki kuukausien kuluessa.

Vaikka Tesla on viimeisin iso lippu merkintä avaruuteen, on myös muistettava, että yksi Pohjois-Amerikan suurimmista säilytyspankeista tukee myös omaisuutta.

Kuten yllä oleva twiitti havainnollistaa, BNY Mellon, organisaatio, jolla on 2 biljoonaa dollaria hallinnoitavia varoja, ilmoitti julkisesti tukevansa digitaalisia valuuttoja ja totesi, että se „lopulta sallii digitaalisten valuuttojen kulkevan saman finanssiverkoston kautta, jota se käyttää nykyään perinteisempiin perinteisiin omistusosuudet, kuten Yhdysvaltain valtiovarainministeriön joukkovelkakirjat ja osakkeet. „

Vaikka yhteisö on erittäin myönteinen hyväksymisen näkökulmasta, se nukkuu tällä hetkellä Bitcoin Trustin nousussa ja sen sosioekonomisissa vaikutuksissa Bitcoiniin.

Onko Bitcoin / Crypto-altistumisesta tulossa kolmas käsi?

Bitcoinin ensisijainen idea oli olla vastuussa omasta varallisuudestasi. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet viimeisen vuosikymmenen aikana, ja laitosten viimeaikainen toiminta ja lisääntynyt kiinnostus viittaavat siihen, että sijoittajat ovat avoimia salaukselle, mutta eivät suoraan.

Tärkein motiivi instituutioiden sitoutumisesta Bitcoiniin on yksinkertainen, mutta he haluavat sen tekevän säännellyllä tavalla. Siksi luotoista on tulossa suosittu vaihtoehto, kun harmaasävy istuu yläosassa.

Harmaasävyn Bitcoin- ja Ethereum-rahastoilla on lähes 31 miljardia dollaria ja Ethereumin 5,6 miljardilla dollarilla AUM, ja ne antavat sijoittajille mahdollisuuden saada altistusta julkisesti sijoitettavissa olevalle ajoneuvolle. Vaikka tämä rakenne ei todellakaan ole vaikuttanut BTC: n hintaan negatiivisesti, se on uskomattoman puolustava keskitetyn allokoinnin syytä, joka on tai oli täysin Bitcoinin eetoksen vastainen.

Selkeä esimerkki USD-vastaavien sopimusten suosimisesta voidaan löytää myös institutionaalisten pörssien välillä.

CME ja Bakkt Futures: Käteissuoritettu vai fyysisesti suoritettu?

Akkreditoidut sijoittajat ovat yhä enemmän siirtyneet myös BTC Futuresiin, ja CME: n ennätys on kaikkien aikojen korkein 16 miljardia dollaria. Sekä CME: n että Bakktin volyymit ovat myös kasvaneet, mutta siinä on keskeinen ero. CME-futuurit ovat käteisellä maksettavia futuureja, mikä tarkoittaa, että sijoitukset ovat altistuksia käteistä vastaavalle BTC-sopimukselle.

Vaikka Bakkt lanseerasi maailman ensimmäisen fyysisesti sovitun BTC-futuurin jo jonkin aikaa sitten, edellä mainittujen tietojen mukaan fyysisesti sovitut sopimukset, joissa sijoittajat olisivat toimittaneet BTC: n heille, eivät ole todella lentäneet edes härkäajon aikana.

Joten minne olemme menossa?

Bitcoin-luottamus ei menetä pitoa. Itse asiassa BlockFi ilmoitti äskettäin oman BTC-siipensä käynnistämisestä 50 miljoonan dollarin AUM: lla. Toinen Osprey Bitcoin Trust -rahasto avattiin uudelleen marraskuussa 2020, tarjoten alhaisemmat hallinnointipalkkiot kuin Harmaasävy.

Keskustelu jatkuu siitä, että olemme siirtymässä yhä enemmän kohti keskitettyä altistumista näiden Bitcoin-luottojen kanssa. Vaikka ne ovat ehdottomasti auttaneet Bitcoinia (BTC: n hinta noussut yli 100% viime vuodesta), on kysyttävä mahdollisesti nousevasta monopolista.